De bästa drinkarna med Baileys jordgubb från Systembolaget

Baileys är en populär likör som finns i flera olika smaker, och en av de mest älskade är Baileys jordgubb. Med sin lena och krämiga konsistens tillsammans med en underbar smak av jordgubbar är Baileys jordgubb perfekt för att skapa läckra drinkar. Om du är intresserad av att prova några nya och spännande drinkar med Baileys jordgubb, har du kommit till rätt ställe. I den här artikeln kommer vi att presentera några av de bästa drinkrecepten med Baileys jordgubb från Systembolaget.

Baileys jordgubb från Systembolaget

Baileys jordgubb är en härlig likör som kan köpas på Systembolaget. Den finns tillgänglig till ett överkomligt pris och är ett utmärkt tillägg till din barsortiment. Den perfekta kombinationen av Baileys lena smak och den fruktiga sötman av jordgubbar kommer definitivt att imponera på dina smaklökar.

Drinkar med Baileys jordgubb

Det finns många olika drinkar som kan skapas med Baileys jordgubb. Här är några av de bästa recepten:

1. Jordgubbsmartini

En läcker och elegant drink som kombinerar Baileys jordgubb med vodka och lite citronsaft.

  • Blanda 45 ml Baileys jordgubb, 30 ml vodka och 15 ml citronsaft i en shaker med is.
  • Skaka väl och sila upp i ett martiniglas.
  • Garnera med en färsk skivad jordgubbe.

2. Baileys jordgubbsmilkshake

En klassisk milkshake med en twist av Baileys jordgubb blir en perfekt uppfriskning på varma sommardagar.

  • Blanda 60 ml Baileys jordgubb, 2 kulor vaniljglass och 180 ml mjölk i en blender.
  • Mixa tills det blir en krämig konsistens.
  • Häll upp i ett glas och toppa med vispad grädde och strössel av valfri smak.

3. Baileys jordgubbskaffe

En varm och läcker dryck som kombinerar den mjuka smaken av Baileys jordgubb med en kopp nybryggt kaffe.

  • Blanda 45 ml Baileys jordgubb och en kopp varmt nybryggt kaffe i en kopp.
  • Rör om tills det är ordentligt blandat.
  • Toppa med vispad grädde och strö över lite kakaopulver.

Avslutande tankar

Med Baileys jordgubb kan du skapa läckra och roliga drinkar som kommer att imponera på alla dina gäster. Det är en mångsidig likör som kan användas i flera olika recept. Kom ihåg att njuta av Baileys jordgubb ansvarsfullt och i lagom mängd. Skål!

Ofte stillede spørgsmål

Vad är priset på Baileys på Systembolaget?

Priset på Baileys på Systembolaget kan variera beroende på sort och storlek på flaskan. För den vanliga Baileys-varianten ligger priset i genomsnitt runt 200 kronor.

Finns det Baileys med smak av jordgubb på Systembolaget?

Ja, Baileys med smak av jordgubb finns att köpa på Systembolaget. Det kallas Baileys Strawberry och har en söt och fruktig smak.

Är Baileys Almande tillgängligt på Systembolaget?

Ja, Baileys Almande finns att köpa på Systembolaget. Det är en växtbaserad variant av Baileys som är gjord på mandel och har en mild och krämig smak.

Vad kan man göra för drinkar med Baileys Strawberry?

Det finns många goda drinkar du kan göra med Baileys Strawberry. En populär variant är att blanda Baileys Strawberry med vaniljvodka och mjölk för en krämig och fruktig cocktail.

Hur smakar Baileys med jordgubb?

Baileys med jordgubb har en söt och fruktig smak. Den kombinerar den klassiska Baileys-smaken med en naturlig jordgubbssmak som ger en härlig variation.

Vad är skillnaden mellan Baileys Strawberry och vanlig Baileys?

Skillnaden mellan Baileys Strawberry och vanlig Baileys är främst smaken. Baileys Strawberry har en naturlig jordgubbssmak, medan vanlig Baileys har en krämig och chokladliknande smak.

Kan man göra drinkar med Baileys och jordgubb?

Ja, det går utmärkt att göra drinkar med Baileys och jordgubb. En populär drink är att blanda Baileys med jordgubbspuré och is för en uppfriskande och krämig drink.

Vilka andra drinkar kan man göra med Baileys och jordgubb?

Förutom att blanda Baileys med jordgubbspuré kan du även prova att göra en jordgubbsmartini med Baileys, vodka och färskpressad citronjuice. En annan alternativ är att blanda Baileys med jordgubbslikör och servera det som en frisk dessertdrink.

Hur smakar Baileys med jordgubb?

Baileys med jordgubb har en söt och fruktig smak. Den kombinerar den klassiska Baileys-smaken med en naturlig jordgubbssmak som ger en härlig variation.

Kan man köpa Baileys på Systembolaget?

Ja, du kan köpa Baileys på Systembolaget. De har ett urval av olika Baileys-varianter, inklusive Baileys Strawberry och Baileys Almande.

Artiklen De bästa drinkarna med Baileys jordgubb från Systembolaget har i gennemsnit fået 4.4 stjerner baseret på 26 anmeldelser